Archiwum
Zakładki:
O nas
Napisz do nas
Nasze strony
Tagi
![]() ![]() |
czwartek, 29 maja 2014
Nowy sklep w Galerii Bursztynowej w Ostrołęce Otwieramy już dzisiaj - 29 maja Dwie wspaniałe młode kobiety, które swoją pasją do herbaty będą dzieliły się z mieszkańcami Ostrołęki, postanowiły rozpocząć swoją przygodę z biznesem razem z nami. A jak to wyglądało po kolei? - Rozpakowywanie - Chwila relaksu i uśmiech przy herbatce:) - Widać już nas zza kartonów - Już prawie kończymy - Cała ekipa i już wszystko gotowe
A teraz czekamy już na Was:)
GORĄCO ZAPRASZAMY:)
środa, 28 maja 2014
Dlaczego właśnie i te składniki postanowiliśmy dodać do naszych herbat? Poniżej kilka słów o tych pysznych i zdrowych owocach. Jagody goji, inaczej owoce kolcowoju pospolitego, od tysięcy lat stosowane są w tradycyjnej medycynie chińskiej. Zawierają cały alfabet składników odżywczych, witamin, minerałów, kwasy omega 6, beta-karoten, polisacharydy i antyoksydanty. Zasłynęły jako składnik odmładzającej diety Madonny. Gwiazdy Hollywood cenią je nie tylko za wspomniane odmładzające właściwości (zawdzięczają je obecnym w nich polisacharydom). Jagody Goji poprawiają również nastrój, likwidują zmęczenie i usprawniają pamięć. Suszone owoce goji wyglądają podobnie jak rodzynki, lecz mają charakterystyczny, czerwony kolor. Jagody inkaskie, zwane również jagodami Inków lub miechunką jadalną, zajmują niewątpliwie czołowe miejsce wśród najzdrowszych suszonych owoców. Dzięki swojemu słodko-cierpkiemu smakowi owoce te na pewno nie odejdą szybko w niepamięć. Jako naturalna wersja landrynek, posiadają bioflawonoidy o działaniu przeciwzapalnym, antyoksydacyjnym i przeciwwirusowym. Zawierają bardzo dużo witamin z grupy B oraz witaminy A i C. Są jedynym roślinnym źródłem witaminy B12. Jagody Inków stanowią także ważne źródło fosforu, żelaza i białek. Morwa biała w smaku i chrupkości przypomina suszone figi. Poza doskonałym smakiem, morwy zawierają także niespotykaną ilość substancji odżywczych, w tym wysokie pokłady żelaza, wapnia, witaminy C, białek i błonnika, a także resveratrol (czynnik antystarzeniowy). Dodatkowo działają stabilizująco na poziom cukru we krwi, ograniczając jego przyswajanie przez organizm. Morwa jest naprawdę energetyczna, dlatego polecana jest przy odchudzaniu. Czy teraz chcecie odszukać w jakich herbatach możecie znaleźć te cudne składniki? www.czasnaherbate.net Zapraszamy:)
wtorek, 06 maja 2014
Jak sprawić, by słodkie napoje były mniej kaloryczne? Coraz częściej spotkać się możemy z zastosowaniem zamiast cukru i słodzików tajemniczą roślinę o nazwie STEWIA lub STEVIA. Co to dokładnie jest i jakie ma właściwości? W medycynie naturalnej stewia jest wykorzystywana jako roślina wspomagająca odchudzanie, łagodząca objawy niestrawności, a także wzmacniająca serce. Wyciąg z liści stewii może wpływać pozytywnie na osoby z depresją. Obecnie dowiedziono, że ekstrakt z tej rośliny zwiększa tolerancję organizmu na glukozę i obniża jej stężenie we krwi bezpośrednio po posiłku, co jest szczególnie ważne dla ludzi chorych na cukrzycę. Występujący w liściach rośliny stewiozyd korzystnie wpływa na obniżenie ciśnienia krwi u osób cierpiących na nadciśnienie, z kolei glikozydy stewiolowe powstrzymują oddziaływanie stewiozydów w przypadku, gdy nie mamy tendencji do nadciśnień, co pozwala to bez obaw wykorzystywać stewię do słodzenia napojów i jedzenia. Sposób parzenia:
Oczywiście suszoną stewię możecie odnaleźć na półkach naszych sklepów i na www.czasnaherbate.net |